Φωτογράφιση βάπτισης

tips φωτογράφιση βάπτισηςΜετά από μια επιτυχημένη φωτογράφηση γάμου είναι απλά θέμα χρόνου το πότε θα χτυπήσει το τηλέφωνο για να κλείσει το ζευγάρι την ημερομηνία της βάπτισης του νέου μέλους της οιγογένειας. Μια αρκετά δύσκολη υπόθεση, καθώς η απαίτηση μας για να δημιουργήσουμε ένα ίδιο, ή ακόμα και καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό του γάμου είναι δεδομένη. Σε μια βάπτιση όμως η κατάσταση μεταβάλλεται ανάλογα με την διάθεση του μωρού.

Στο μυστήριο αυτό τίποτε δεν θεωρείται δεδομένο και τίποτε δεν προμηνύει την έκβαση της φωτογράφισης βάπτισης. Όλα θα κριθούν από το πώς το παιδί θα αντιμετωπίσει όλο αυτό που συμβαίνει εκεί. Ξαφνικά από το σπίτι και την ησυχία της οικογένειας, στην πολυκοσμία και την βαβούρα μιας κοινωνικής εκδήλωσης. Σημαντικό ωστόσο και καθοριστικό για την έκβαση του μυστηρίου είναι η στιγμή που η μαμά θα πάει το παιδί στο τραπέζι για να του βγάλει τα ρούχα του.

φωτογράφιση βάπτισηςΕκεί πολλοί “καλοθελητές” θα θελήσουν να βοηθήσουν, όμως σχεδόν πάντα τα πολλά κεφάλια που μαζευονται πάνω από το μωρό, δημιουργούν μια αναταραχή και μια αίσθηση φόβου για την συνέχεια. Το παιδί θα φύγει από τα χέρια της μητέρας του για να δωθει στον παπά, του οποίου η εμφάνιση είναι ασυνήθιστη φιγούρα στον βρεφικό κόσμο. Από κει και πέρα οι γονείς είναι υπεύθυνοι για την συνεννόηση που θα έχουν κάνει με τον παπά ως προς τον τρόπο βύθισης. Άσχετα με το τι πιστεύει κανείς, από εμπειρία χιλιάδων βαπτισεων που έχω κάνει, αυτό θα καθορίσει όλη την υπόλοιπη πορεία της διάθεσης του παιδιού.

Σε όλους αυτούς τους διαφορετικούς τρόπους βάπτισης και σε όλα τα απρόοπτα που μπορούν να συμβούν, έχουμε καταλήξει σε κάποια βασικά συμπεράσματα για την φωτογράφιση βάπτισης. Καταρχήν η φωτογράφηση ξεκινάει πάντα αρκετά πριν το μυστήριο. Ο ελάχιστος χρόνος που οι γονείς θα έχουν στην διάθεση τους αν έρθουν λίγο πριν την βάπτιση θα εξανεμιστει στον χαιρετισμό των καλεσμένων και την υποχρεωτική συνάντηση με τον παπά. Προτείνουμε λοιπόν ένα ακόμη μισάωρο πριν ελεύθερο για τις φωτογραφίες.Το ίδιο θα ακολουθήσει και μετά τη βάπτιση. Και εδώ, ή θα φωτογραφησουμε στον χώρο της εκκλησίας ή -αν υπάρχει και δεξίωση- θα μας δωθει μια ακόμη ευκαιρία για το καλύτερο αποτέλεσμα.